Boekbespreking: het leven in een Chinese vijfderangsstad van binnenuit

Boekbespreking van Hoe maak ik het in China, van de Belgische zakenman Sven Agten.

[…] Eén hoofdstuk in het boek verdient bijzondere aandacht. Daarin beschrijft de auteur hoe hij in 2008 naar de vijfderangse (Tier-V ) industriestad Qianan op zo’n 200 km ten oosten van Beijing verhuist om er een joint venture op te zetten. Over zijn vijfjarig avontuur aldaar, heeft Agten een boeiend verhaal te vertellen en hij doet dat met ongekende openheid. Qianan is, zoals Agten het zelf omschrijft, een uitvergroting van de Chinese maatschappij; het is een provinciestad waar wetten en regels ‘een zeer rekbaar begrip’ zijn en alles draait om macht, prestige en vergroting van rijkdom. 

Lees hier verder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s