China’s Nieuwe Zijderoute moet bijdragen aan mondiale ontwikkeling. Gastblog voor Guanxi.nu

De Chinese regering laat geen kans onbenut om te benadrukken dat China met de Nieuwe Zijderoute wil bijdragen aan mondiale ‘gemeenschappelijke ontwikkeling’ en ‘vooruitgang volgens het win-win principe’. Maar zal dat in de praktijk ook gebeuren? Worden deze mooie idealen wel gedeeld door lokale overheden en bedrijven? Zullen de projecten voor alle deelnemende partijen winstgevend zijn, daadwerkelijk bijdragen aan lokale ontwikkeling, en ook nog eens aan milieuvereisten voldoen? China kan dit zeker niet alleen voor elkaar krijgen en hier is dan ook een rol weggelegd voor Europese deelnemers aan de AIIB en de Zijderouteplannen. Lees verder op de website van guanxi.nu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s